"A virtuális asszisztens, egy gyűjtőfogalom, amit azokra a magasan képzett szakemberekre használunk, akik virtuálisan, a távolból segítenek egy-egy vállalkozásnak (vagy akár egyszerre többnek is), támogatják annak működését." Kiss-Márton Adrienn

Mi dolga egy virtuális asszisztensnek a Magyar Marketing Fesztiválon?

technology-2731503_1920.jpg

 

2019.01.31-én került megrendezésre a VI. Magyar Marketing Fesztivál, ahol 26 előadótól hallhattunk marketing témában összefoglalókat. Az előadások igen széleskörűen engedtek betekintést a marketing világába. Így az értékesítéstől kezdve a szállás-, és lokális marketingen keresztül, érintve az influencermarketinget, tartalommarketinget és még sorolhatnám, rengeteg hasznos eszközről, lehetőségről esett szó.

A szervezők azonban nem csak az előadásokra, hanem a kapcsolatépítésre is nagy hangsúlyt fektettek – ahogy a rendezvény résztvevőivel készült interjúkból kiderült, ez egy bölcs döntés volt, hisz a networkinget minden megkérdezett a rendezvényre érkezés céljaként megemlítette - , így a nap folyamán 3 irányított, kifejezetten networking esemény is helyet kapott a programok között.

Na, de mit keres egy virtuális asszisztens a Marketing Fesztiválon?

Egyáltalán mi köze a marketinghez egy virtuális asszisztensnek? Erre kerestem a választ azoktól a VAM tagoktól, akik részt vettek múlt hét csütörtökön a rendezvényen.

 vi_mmf_212_compressed.jpg

kép forrása: VI. Magyar Marketing Fesztivál, mikor épp Mészáros Róbert (BrandBirds) tart előadást a márkaépítésről, a közösségek erejéről.

A marketing tipikusan az a terület (is), amire minden vállalkozónak szüksége van. A virtuális asszisztensek ők maguk is vállalkozók, szolgáltatásaikat vállalkozásuk keretében végzik, így igen, még saját maguk érdekében is szükségük van marketing tudásra.

Ebben a folyamatosan változó, megújuló, rohanó világban a marketing sincs lemaradva a gomba módra szaporodó újabbnál újabb lehetőségek, eszközök tekintetében. Mert a zajból mindenki ki akar tűnni, mindenki keresi azt a módszert, amivel ki tud tűnni a tömegből.

 

Mégis mi értelme van egy ilyen rendezvénynek?

 

Mély tudást, ismeretet egyik előadáson sem fogsz kapni a témában, hisz 20, vagy 30 perc alatt nem lehet megváltani a világot. Arra azonban mindenképpen jó, hogy 1 nap alatt kapsz egy instant, globális képet a jelenleg rendelkezésre álló trendekről, eszközökről, kiválaszthatod, melyik passzolhat Hozzád, a vállalkozásodhoz, melyik módszert fogod tudni használni Te annak érdekében, hogy a Te vállalkozásod tovább dübörögjön, vagy éppen szárnyra kapjon. Inspirálódni, praktikákat ellesni, kapcsolatokat építeni potenciális ügyfelekkel mindenképp hasznos.

 Egy kis ízelítő a rendezvényről:

Én magam nem vagyok marketinges, de a vállalkozásomban muszáj használnom a marketing eszközöket, ha a kitűzött célom felé haladni szeretnék.

A marketing területén ugyanúgy szükség van stratégia alkotásra, tervezésre, mint a vállalkozásod bármely szegmensében. A terveket természetesen lehet változtatni attól függően, hogy mit mutatnak a számok, hogy mennyire hatásosak azok az eszközök, amikkel elkezdtünk dolgozni. A marketing szakember munkájára ezeken a területeken hatalmas szükség van. Ő az, aki kialakítja a stratégiát, meghatározza a feladatokat és folyamatosan ellenőrzi a mérőszámokat, közbeavatkozik, ha nem a cél elérése felé haladnak a folyamatok.

 

A legfrissebb hazai VA felmérésből kiderült, hogy a TOP 10 VA szolgáltatási kategóriában a social media felületek kezelése és a tartalomgyártás benne van a TOP 3-ban.

 top_10_va_szolgaltatasi_terulet.png

 

Ez nyilván nem véletlenül van így. Egyre több cég ismeri föl, hogy jelen kell lennie a social media felületeken. Ez ma már nem csak a növekedéshez, az életben maradáshoz is elengedhetetlen.

Mivel a vállalkozók napja is csak 24 órából áll, nagyon nehezen tudják ezeket az extra feladatokat is teljesíteni. Ilyenkor jön jól egy virtuális asszisztens segítsége.

Arra azonban érdemes odafigyelned, megnézned, hogy az általad kiválasztott virtuális asszisztens mit is vállal pontosan a social media felületeid kezelése során. Sokan vannak már hazánkban is olyan virtuális asszisztensek, akik rendelkeznek marketinges tudással, így képesek és vállalják is a stratégia kialakítását, a mérőszámok ellenőrzését és ezek mentén gyártják számodra a posztokat, különböző tartalmakat.

De a virtuális asszisztensek nagyon sok esetben egy marketinges szakember által meghatározott stratégia, terv kivitelezésében segédkez(het)nek. Pusztán abból az okból kifolyólag, mert az idő nagy részét ezek az adminisztrációs jellegű munkák viszik el, amik a megfelelő instrukciókkal könnyedén kiszervezhetőek.

Ha VA-ként valóban naprakész információkkal, ismeretekkel szeretnéd támogatni a hozzád forduló vállalkozásokat, vállalkozókat, abszolút elengedhetetlen, a folyamatos tanulás és az újdonságok keresése, kutatása.

 

A rendezvényen részt vett néhány VAM tag is, akik közül hárman vállaltak egy rövidke interjút is.

 

Milyen célból vettél részt a fesztiválon?

3 fő oka volt annak, hogy eljöttem:

  1. Kapcsolatépítés, networking
  2. Kíváncsi voltam bizonyos előadók előadásaira, illetve az újdonságokra - első sorban a saját üzletem értékesítésének növelésével kapcsolatban
  3. Kifejezetten 2 előadóval szerettem volna személyesen találkozni, akiknek a könyveit megvásároltam dedikálva.

Volt olyan, ami nagyon hasznos volt számodra?

Ami hasznos, az a megkapott prezentációk és hanganyagok, valamint a kiállítók hoztak ki hasznos eszközöket. Azonban sok előadás okozott számomra csalódást, mert több információt, praktikumot vártam volna tőle. Persze azért hazudnék ha azt mondanám, hogy nem volt olyan előadás, amiben nem volt új, vagy kevésbé körüljárt téma. A lokális marketing előadás szerintem minden - nem csak bolt tulajdonosnak - vállalkozónak hasznos. Pusztai Ádám Hogyan játékosítsunk előadása szerintem mindenki számára elérhetővé tette ezt a nehezen megfogható eszközt és számomra új eltökéltséget hozott a Marketingautomatizáció előadás.

 

Mit üzensz a VAM tagoknak, akik nem vettek részt a rendezvényen?

Azoknak a virtuális asszisztenseknek hasznos egy ilyen konferencia, akik online marketingben, értékesítésben utaznak (nyújtanak szolgáltatás) és természetesen mindenkinek aki a saját vállalkozásán szeretne fényesíteni.

Georgina Fézler

 — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Hányadik Marketing Fesztiválon vettél részt?

Először vettem részt Marketing Fesztiválon, sőt eddig nem is tudtam, hogy van ilyen. Számomra a marketing nagyon távol áll(t), eddig annyira nem kellett vele foglalkoznom és nem is foglalkoztam, alkalmazott irodavezetőként soha nem kellett "marketinges" feladatokat ellátnom.

 

Mi volt a döntésed oka, ami miatt mégis eljöttél?

 

Pár hónapja megváltozott végre a hozzáállásom, hogy nem baj, ha szélesítem a tudásomat, úgy gondoltam, hogy virtuális asszisztensként szeretnék betekintést kapni ebbe a világba is, hiszen ha akarom, ha nem, jönnek az infók, de csak felületes tudásom van és ha nem is szeretnék annyira elmélyülni a chatbotok, a lead-ek, a SEO, a CRM, stb világában, nem baj, ha tudom, hogy mit jelent.

 

Mennyire volt hasznos számodra a rendezvény?

 

Nekem mindenképp hasznos volt a fesztivál, sokkal gazdagabb lettem és még ismeretséget is kötöttem :)

 

Andrea Négyesi

  — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Milyen célból vettél részt a fesztiválon?

Webshop menedzserként rendszeresen járok marketing rendezvényekre. Erre a fesztiválra kifejezetten kapcsolatépítés, kedvező kiállítói ajánlatok kiaknázása céljából érkeztem.

 

Volt olyan, ami kifejezetten hasznos volt számodra?

Mindig van hasznos. Idén egy #VAM tagtól, aki a Kollektíva kiállítói standját képviselte kaptam egy nagyon jó ötletet, és Lévai Richárd (LiftUp) előadása adott egy hatalmas lökést egy projektemhez.

Ajánlanád a virtuális asszisztensek számára a rendezvényt?

Igen, minden vállalkozónak hasznosak a marketing alapok.

VA-ként egyrészt nem árt tisztában lenni a marketing alapjaival és aktualitásaival, másrészt a résztvevők minimum fele cégvezető, azaz potenciális ügyfél.

Nem tudhatod, hogy kit ismersz meg a networkingen, vagy kinek mutatnak be a szünetben...

 Molnár Barna

 

A VA-k természetes közege az online tér. De néha szükséges kimenni az offline világba is, hogy új ismereteket szerezzünk, hogy kapcsolatokat építsünk.

 

Ha virtuális asszisztens vagy, vagy azzá szeretnél válni várunk egy remek közösségbe a facebookon, ahol ingyenes leckékhez is hozzájuthatsz a virtuális asszisztens lét alapjairól.

webp_net-resizeimage.png

 

Ha pedig már úgy érzed, hogy elhatalmasodtak a feladatok és nem győzöl mindent egyedül, posztolj ki egy #keres hirdetést a  VA keres-kínál FB csoportban.

keres-kinal.png

Adrienn

VA mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualisasszisztens.blog.hu/api/trackback/id/tr7114610884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Virtuális Asszisztensek Magyarországon

Kishazánkban is gomba mód szaporodnak a virtuális asszisztensek. Blogommal a szolgáltatást szeretném bemutatni, népszerűsíteni, s hogy milyen lehetőségek rejlenek bennünk, virtuális asszisztensekben. Bízom benne, hogy a külföldi tendenciáknak megfelelően egyre több magyar vállalkozó is igénybe veszi szolgáltatásiankat, s kihasználják a virtuális vállalkozástámogatásban rejlő lehetőségeket.

Friss topikok

Címkék

10+1 előnye a home officenak télen (1) 5+1 tipp hogyan legyél virtuális asszisztens (1) adminisztráció (1) adminisztráció másodállásban (2) adminisztrátori támogatás (1) aliva (1) alvászavar (1) anyatalpaló (1) archiválás (1) assista (1) a jövő munkavállalója (1) a va-t nem a neve teszi virtuális asszisztenssé (1) beautyrobic (1) beköszönő (1) botka szilvi (1) branding (1) brandsupport (1) chatbot (1) controller virtuális asszisztens (1) controlling (1) e-asszisztens (6) első virtuális asszisztens felmérés Magyarországon (1) ewa (1) felmérés a hazai virtuális asszisztensekről (1) felmérés virtuális asszisztens (1) ferencz mónika (1) férfiak (1) férfi virtuális asszisztens (2) gördülékeny munkanap (4) halogatás (2) hamvai mariann (1) hatékony segítség (8) hogyan legyek jó virtuális asszisztens (1) hogyan legyél virtuális asszisztens (3) home office (1) interjú 2 hazai virtuális asszisztenssel (1) irodamanager (11) jövő munkavállalója virtuális asszisztens (1) karácsony (1) kintlévőségek kezelése (1) kiss-márton adrienn (6) kreatív tartalom (1) lurdy (1) magyar marketing fesztivál 2019. (1) márkaépítés (1) marketing (3) mea (1) megoldás munkaerőhiányra (1) mennyibe kerül egy virtuális asszisztens (1) mesterkurzus (1) miklovicz módszer (1) mire jó egy virtuális asszisztens (7) mit csinál egy virtuális asszisztens (11) munkaerőhiány (1) nem mindenki virtuális asszisztens (1) netasszisztens (1) nincs ügyfélszolgálat (1) nőuralom (1) nyomaszt a sok munka (1) olcsó virtuális asszisztens (1) online adminisztráció (3) online asszisztens (3) online vállalkozástámogatás (8) operatív vállalkozás támogatás (6) őrült hajtás (1) pályelhagyás (1) péter éva (1) pörzsölt móni (1) robotizáció (1) sárréti chilifarm (1) socialmads (1) storytelling (1) szalay ádám (1) szorít a határidő (1) szuperkonferencia (1) tartalomgyártás (1) tartalom készítés (1) termékfejlesztés (1) tökéletes virtuális asszisztens (7) tóth-hefler katalin (1) ügyfélszerzés virtuális asszisztensként (1) ügyfélszolgálatos (1) utazás szervezés (1) vállal (1) vállalkozás támogatás (2) va hungary (11) VA marketing (2) VA mentor (2) va mentor (12) VA piac (2) VA szolgáltatások (3) VA vs MAV (1) virtuális asszisztencia (22) virtuális asszisztens (32) virtuális asszisztensek (1) virtuális asszisztensek Magyarországon (16) virtuális asszisztensek magyarországon (12) virtuális asszisztensek társasága (2) virtuális asszisztenst keresek (3) virtuális asszisztens árak (2) virtuális asszisztens definíció (2) virtuális asszisztens feladatai (8) virtuális asszisztens felmérés (1) virtuális asszisztens képzés (1) virtuális asszisztens keres-kínál (1) virtuális asszisztens keres-kínálat (1) virtuális asszisztens kínálat (1) virtuális asszisztens közösség (2) virtuális asszisztens márkaépítés (1) virtuális asszisztens mit csinál (5) virtuális asszisztens szolgáltatás (6) virtuális asszisztens szolgáltatások (1) virtuális asszisztens vállalkozás (1) virtuális asszisztens videó interjú (1) virtuális marketing (1) webdesign (1) webshop karácsony (1) webshop manager (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása