"A virtuális asszisztens, egy gyűjtőfogalom, amit azokra a magasan képzett szakemberekre használunk, akik virtuálisan, a távolból segítenek egy-egy vállalkozásnak (vagy akár egyszerre többnek is), támogatják annak működését." Kiss-Márton Adrienn

Virtuális Asszisztensek Magyarországon
Valós kép a hazai VA kínálatról 2018.06.30. - felmérés alapján

Te is egyre többször találod szembe magad a virtuális asszisztens fogalmával. Talán már Benned is fölmerült, hogy a vállalkozásod/ a Te munkád támogatására jól jönne néha/ mindig egy kis segítség. A hazai VA kínálat körképével szeretnék Neked abban segíteni, hogy jobban megismerd a vállalkozás támogatás ezen formáját.

Időről időre készítek kérdőívet a hazai VA piac szolgáltatói körében, hogy Neked legyen egy aktuális képed arról mit és mennyiért csinál egy online vállalkozástámogatást nyújtó szakember.

 

vam_felmeres.png

 

Gyakran találkozom különböző fórumokon azzal a kijelentéssel, hogy mindenki számára mást jelent a virtuális asszisztens fogalma. Ennek tisztázása érdekében született meg a virtuális asszisztens definíciója, s munkám során is arra törekszem, hogy bemutassam, alátámasszam a definícióban szereplő állításomat.

virtuális asszisztens, egy gyűjtőfogalom, amit azokra a magasan képzett szakemberekre használunk, akik virtuálisan, a távolból segítenek egy-egy vállalkozásnak (vagy akár egyszerre többnek is), támogatják annak működését.”

Ha egy-egy magasan képzett virtuális asszisztenst jobban meg szeretnél ismerni, kövesd a blogot, ahol rendszeresen készítek interjút a VAM csoport tagjaival.

A virtuális asszisztenciában rejlő lehetőséget egyre több vállalkozó ismeri föl. Ezzel egyidőben a kínálati oldalon is szép számmal megjelentek a virtuális asszisztens szolgáltatást nyújtók.

Hogy ezt a növekedési folyamatot láthassuk, elemezhessük, valamint hogy a vállalkozók jobb képet kapjanak arról, hogy ma Magyarországon mi mindennel foglalkozik egy virtuális asszisztens és hogy mennyibe kerül, elindítottunk tavaly egy anonim felmérés-sorozatot, melyet félévente tölthetnek ki a hazai virtuális asszisztensek. Az első felmérés eredményét itt osztottam meg, a 2017. év végit pedig ebben a bejegyzésben.

 

És akkor most lássuk, hogy 2018. első fél évének végén hogy is áll a helyzet a virtuális asszisztencia szolgáltatást Magyarországon kínálók területén.

 

A mostani felmérésben összesen 49 virtuális asszisztens vett részt.

Vállalkozásod mely területein vehetsz igénybe hazánkban virtuális asszisztenseket?

I. Személyi asszisztens

 

Jelenleg a hazai piacon a felmérés eredményei szerint személyi asszisztens szolgáltatást nyújtanak a legtöbben. Ők ezt megelőzően is láttak el offline módon személyi asszisztens szolgáltatásokat, így abszolút tisztában vannak a hatékony módszerekkel, melyek a Te életedet megkönnyítik. Hogy csak néhányat említsek a számukra átadható feladatok közül:

  • naptárkezelés

  • időpontok egyeztetése

  • fontos határidőkre figylemeztetés

 

II. Közösségi felületek karbantartása, menedzselése

 

„Az a vállalkozó, aki ma nincs jelen a social media felületein, az gyakorlatilag nincs is.”

– számodra is ismerős ez a mondat?

És azt is látod, hogy mennyi időd elmegy ezzel a folyamatos jelenléttel. Mert nem elég csak időzített posztokat beállítani. Kell az interakció is. Ebben remek szolgálatot tudnak tenni az erre a területre szakosodott virtuális asszisztensek.

 

III. Tartalomgyártás

 

Szintén egy olyan terület, ami ma már vállalkozóként kikerülhetetlen.

Te is tapasztalod a saját bőrödön, hogy már nem elegendő elindítani egy vállalkozást. Ahhoz, hogy az érdeklődést fenntartsd folyamatosan valami újat kell adnod, kitalálnod, megfogalmaznod. Nem feltétlenül kellenek teljesen új ötletek, néha elegendő, ha az eddigi tartalmaidat új szemszögből átdolgozod. Gondolom Te is szembesültél már azzal a problémával, hogy nem tudod miről, mit írj még. Ezzel a problémával nem vagy egyedül, hidd el! Nyilván a Te területedet Te ismered a legjobban, de sokszor egy külső szereplő új megvilágításba tudja helyezni a Te tudásodat, ezáltal színesebbé tudja tenni a tartalmat.

 

IV. Weboldal, blogkarbantartás

 

Vállalkozóként Te is folyton megújulsz, készítesz új akciókat, előjössz új kampányokkal. Ezeket a folyamatokat gondosan megtervezed, de mikor minden lépést pontról pontra be kellene állítani, tesztelni, hogy valóban jól működik a folyamat, elfogy a lendület.

Ismerős az érzés?

Pedig csak pár lépés kellene a tökéletes eredményhez, amit egy erre szakosodott VA örömmel megtesz számodra. Ő lesz a Te külső szemed ebben a projektben, egy független tesztelő, aki észreveszi a rendszer hiányosságait, hibáit és még mielőtt élesbe menne a dolog ki is tudja javítani.

Gondolom Te is bosszankodtál már azon, mikor lement egy kampányod és az összes blogcikkednél ki kellene cserélni a kampányra mutató képet, linket, de a hátad közepére sem kívánod ezt a munkát.

Erre a feladatra is vannak a virtuális asszisztensek, hogy Te tényleg azzal foglalkozhass a vállalkozásodban, amiben Te vagy a legjobb.

 

V. Könyvelés előkészítés

 

Bár ma már egyre inkább jellemző a digitalizáció ezen a területen is, a könyvelési anyagokat érdemes összekészítve átadni a könyvelőnek.

Hasznos, ha a magunk számára is készül kimutatás, amiből bármikor kinyerhetünk adatot anélkül, hogy ezzel várnunk kellene a könyvelőnél történő számlafeldolgozásra. ( Ezt Te sem szereted, igaz?)

Az utalások beérkezésének összepárosítása, a kintlévőségek figyelése is sok időt elvehet a Te életedből.

A legtöbb VA, aki ezt a szolgálatást kínálja, rendelkezik a kellő tapasztalattal az offline világból ahhoz, hogy egy tökéletes, flottul működő rendszert alakítson ki számodra és megkönnyítse az életedet.

 

VI. Ügyfélszolgálati feladatok

 

Neked is rengeteg időd elmegy az ügyfelektől beérkező kérdések különböző platforomokon történő megválaszolására? Nem vagy ezzel sem egyedül.

Ma már számtalan módon, felületen van lehetőség az ügyfeleid számára, hogy kapcsolatba lépjenek Veled. Legyen szó akár telefon, e-mail, facebook chat, weboldal chat kommunikációról.

Ezeket párhuzamosan kezelni, úgy hogy közben a vállalkozásod fejlesztésére, a feladataid teljesítésére is maradjon időd, nagyon szoros, szigorú időbeosztást igényel.

De, ha virtuális asszisztensre bízod ezeket a feladatokat máris sok időt tudsz megspórolni magadnak. Ezen felületek kezeléséhez sem kell feltétlenül egy irodában ülnie Veled. A megfelelő előkészítéssel, kommunikációval könnyen kiszervezheted ezeket a feladatokat is.

 

További szolgáltatások, amiket a felmérés alapján a hazai virtuális asszisztensek nyújtanak, bár ezen asszisztensek száma lényegesen kevesebb:

  • grafikai tervezés, kiadvány szerkesztés

  • rendezvény asszisztencia

  • controlling

  • kutatás-szervezés

  • videó vágás

  • oktatásszervezés

  • webfejlesztés

  • webináriumok menedzselése, szervezése

 

 

A fenti feladatokat olvasva, Benned is fölmerült a kérdés, hogy állandó, vagy projekt jelleggel lehet őket szerződtetni?

A felmérés erre a kérdésre is kitért.

 

A megkérdezett virtuális asszisztensek döntő többségénél jellemző, hogy a szolgáltatásai állandó, vagy projekt jelleggel is igénybe vehetők.

Természetesen vannak olyan asszisztensek is, akik csak projekt alapon, vagy csak állandó jellegű megbízást vállalnak, de alapvetően elmondható, hogy a VA-k többsége rugalmas ezen a téren.

Tapasztalataim alapján, ha valaki akár egy projekt munka kapcsán megtalálja a számára tökéletes virtuális asszisztenst, az hamar állandó támogatást kér tőle.

 

Jó, jó hallom már a türelmetlenségedet!

Térjünk végre a lényegre.

MENNYIBE KERÜL?

 

Még mielőtt felfedném, hogy milyen díjszabással dolgoznak a hazai virtuális asszisztensek, hadd mondjak el Neked néhány fontos részletet.

Ezen a területen is, mint máshol, érvényes az a szabály, hogy azt kapod, amiért fizetsz. Jellemzően az alacsonyabb díjszabással dolgozó asszisztensek még kezdők, míg a magasabb díjon szolgáltatók tapasztaltabb virtuális asszisztensek.

Amit fontos mérlegelned a megfelelő VA kiválasztásánál, hogy mennyi időd van az illetőt betanítani. Nagy valószínűséggel egy tapasztalt virtuális asszisztens már kidolgozott módszerekkel dolgozik annak érdekében, hogy hatékony legyen a munkavégzése és elégedettek legyenek az ügyfelei.

 

milyen_brutto_oradijon_veheto_igenybe_a_szolgaltatasod.png

  

Ha úgy érzed jól jönne Neked/a vállalkozásodnak is egy kis támogatás, bátran adj föl hirdetést ingyen ebben a FB csoportban.

 

Ha szeretnél többet megtudni a virtuális asszisztensek vállalkozást támogató munkájáról, olvasd a korábbi blogbejegyzéseimet, vagy töltsd le ingyenes e-bookjamiat.

 

keszen_allsz_egy_virtualis_asszisztensre-.jpg

igy_talald_meg_a_tokeletes_virtualis_asszisztensedet_2.jpg

 

Kívánom, hogy találd meg a számodra tökéletes virtuális asszisztenst, akivel együtt sikerre viszitek a vállalkozásodat!

Adrienn

VA mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualisasszisztens.blog.hu/api/trackback/id/tr9214159267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Virtuális Asszisztensek Magyarországon

Kishazánkban is gomba mód szaporodnak a virtuális asszisztensek. Blogommal a szolgáltatást szeretném bemutatni, népszerűsíteni, s hogy milyen lehetőségek rejlenek bennünk, virtuális asszisztensekben. Bízom benne, hogy a külföldi tendenciáknak megfelelően egyre több magyar vállalkozó is igénybe veszi szolgáltatásiankat, s kihasználják a virtuális vállalkozástámogatásban rejlő lehetőségeket.

Friss topikok

Címkék

10+1 előnye a home officenak télen (1) 5+1 tipp hogyan legyél virtuális asszisztens (1) adminisztráció (1) adminisztráció másodállásban (2) adminisztrátori támogatás (1) aliva (1) alvászavar (1) anyatalpaló (1) archiválás (1) assista (1) a jövő munkavállalója (1) a va-t nem a neve teszi virtuális asszisztenssé (1) beautyrobic (1) beköszönő (1) botka szilvi (1) branding (1) brandsupport (1) chatbot (1) controller virtuális asszisztens (1) controlling (1) e-asszisztens (6) első virtuális asszisztens felmérés Magyarországon (1) ewa (1) felmérés a hazai virtuális asszisztensekről (1) felmérés virtuális asszisztens (1) ferencz mónika (1) férfiak (1) férfi virtuális asszisztens (2) gördülékeny munkanap (4) halogatás (2) hamvai mariann (1) hatékony segítség (8) hogyan legyek jó virtuális asszisztens (1) hogyan legyél virtuális asszisztens (3) home office (1) interjú 2 hazai virtuális asszisztenssel (1) irodamanager (11) jövő munkavállalója virtuális asszisztens (1) karácsony (1) kintlévőségek kezelése (1) kiss-márton adrienn (6) kreatív tartalom (1) lurdy (1) magyar marketing fesztivál 2019. (1) márkaépítés (1) marketing (3) mea (1) megoldás munkaerőhiányra (1) mennyibe kerül egy virtuális asszisztens (1) mesterkurzus (1) miklovicz módszer (1) mire jó egy virtuális asszisztens (7) mit csinál egy virtuális asszisztens (11) munkaerőhiány (1) nem mindenki virtuális asszisztens (1) netasszisztens (1) nincs ügyfélszolgálat (1) nőuralom (1) nyomaszt a sok munka (1) olcsó virtuális asszisztens (1) online adminisztráció (3) online asszisztens (3) online vállalkozástámogatás (8) operatív vállalkozás támogatás (6) őrült hajtás (1) pályelhagyás (1) péter éva (1) pörzsölt móni (1) robotizáció (1) sárréti chilifarm (1) socialmads (1) storytelling (1) szalay ádám (1) szorít a határidő (1) szuperkonferencia (1) tartalomgyártás (1) tartalom készítés (1) termékfejlesztés (1) tökéletes virtuális asszisztens (7) tóth-hefler katalin (1) ügyfélszerzés virtuális asszisztensként (1) ügyfélszolgálatos (1) utazás szervezés (1) vállal (1) vállalkozás támogatás (2) va hungary (11) VA marketing (2) VA mentor (2) va mentor (12) VA piac (2) VA szolgáltatások (3) VA vs MAV (1) virtuális asszisztencia (22) virtuális asszisztens (32) virtuális asszisztensek (1) virtuális asszisztensek Magyarországon (16) virtuális asszisztensek magyarországon (12) virtuális asszisztensek társasága (2) virtuális asszisztenst keresek (3) virtuális asszisztens árak (2) virtuális asszisztens definíció (2) virtuális asszisztens feladatai (8) virtuális asszisztens felmérés (1) virtuális asszisztens képzés (1) virtuális asszisztens keres-kínál (1) virtuális asszisztens keres-kínálat (1) virtuális asszisztens kínálat (1) virtuális asszisztens közösség (2) virtuális asszisztens márkaépítés (1) virtuális asszisztens mit csinál (5) virtuális asszisztens szolgáltatás (6) virtuális asszisztens szolgáltatások (1) virtuális asszisztens vállalkozás (1) virtuális asszisztens videó interjú (1) virtuális marketing (1) webdesign (1) webshop karácsony (1) webshop manager (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása