"A virtuális asszisztens, egy gyűjtőfogalom, amit azokra a magasan képzett szakemberekre használunk, akik virtuálisan, a távolból segítenek egy-egy vállalkozásnak (vagy akár egyszerre többnek is), támogatják annak működését." Kiss-Márton Adrienn

Vezető beosztásból lépett a virtuális asszisztencia irányába

Molnár-Simon Tímea, vagy ahogy többen ismerik az Anya-talpaló oldalak bloggere, Mea is virtuális asszisztensként dolgozik. Nem tudatos döntés volt részéről, hogy virtuális asszisztens lett. Az élet, illetve a blogja alakította úgy, hogy az Anya-talpalónál elért több, mint 40 ezres követőtábor után egyre többen keresték meg azzal, hogy segítsen nekik az online marketing stratégiájuk kialakításában, vagy a tartalomgyártásukban, esetleg ezen felületeik hatékonyságának javításában. 

mea1.jpg

 

Honnan jött az ötlet, hogy virtuális asszisztencia?

Az, hogy én virtuális asszisztens vagyok, a veled való beszélgetésekből derült ki számomra. :)  Én korábban úgy definiáltam a munkavégzésemet, hogy szakmai tudásommal támogatok vállalkozókat, cégeket, nagyrészt távmunkában, a saját infrastruktúrámmal és jellemzően adott projektekre szóló megbízással, de mindezek ellenére szívből és teljes erőbedobással dolgozom az ügyfeleim sikeréért és bizalmáért.

 

 

 

Mivel foglalkoztál ezt megelőzően?

A gyermekeim megszületése előtt a bankszférában dolgoztam marketing és termékfejlesztési területen. Eleinte, mint szakértő, később, mint vezető. Számos termék- és üzletfejlesztési projekttel a hátam mögött 2 éve indítottam el az Anya-talpaló oldalamat, ami egy újabb területet hozott hozzám közelebb: a social médiát.

Tudtam azt, hogy a gyermekeim megszületését követően (napra pontosan 1 év különbséggel született Réka és Milu, Mea 2 gyermeke – szerk.) már nem tudok, illetve nem is szeretnék a korábbi keretek között dolgozni. Fontos volt számomra, hogy a munkámban legyen annyi rugalmasság, hogy például délutánonként oda tudjak érni időben az óvodába, vagy hogy ne kelljen sok időt utazásra fordítanom, hogy ha betegek, akkor én tudjak ott lenni mellettük. Milu és Réka még kicsi, 4 és 3 évesek, azt gondolom, hogy pár évig van még intenzívebben szükségük rám a mindennapokban, és ezt szeretném megélni velük. Abban hiszek, hogy ha Anya jól van, akkor mindenki jól van a családban. Ez az Anya-talpalón egyébként a hitvallásom is. :)   De ehhez nagyon nagy szükség van arra, hogy az anyukák olyan munkát végezzenek, amiben jól érzik magukat. Hiszek abban, hogy összeegyeztethető a munka és a magánélet, és erre a virtuális asszisztencia is egy kiváló lehetőség.

mea2.jpg

Milyen területen nyújtasz jelenleg támogatást?

Jelenleg a bankszférában és az Anya-talpalón szerzett tudásomat, tapasztalatomat felhasználva üzletfejlesztési, termékfejlesztési és online marketing területen támogatom az ügyfeleimet a SocialMads keretén belül. Mivel korábban a bankszférában tréner is voltam, így nem csak a tanácsadás, kivitelezés fontos számomra, hanem az is, hogy a tudásomat tovább tudjam adni, ezért például elindítottam a workshopjaimat is már.

 

Miben más, miben nehezebb/könnyebb a vállalkozók számára az online módon végzett támogatás, mint a korábbi offline jelenléted munkavállalóként?

Azt gondolom, hogy a vállalkozások számára a virtuális asszisztens egy rendkívül jó lehetőség. Egyrészt, mert magas szakmai tudással rendelkező szakemberekkel tudnak dolgozni, sokkal kedvezőbb feltételek mellett, másrészt mert projektekre is tudnak akár szerződni, így sokkal költséghatékonyabban tudják az adott feladatok elvégzését biztosítani a vállalkozáson belül. Itt gondolok arra, hogy nem szükséges infrastruktúrát biztosítania a cégnek, nem szükséges toborzással keresgélni a megfelelő szakembereket, egy egyszerű megbízási szerződéssel indulhat is az együttműködés. Tapasztalatom szerint a virtuális asszisztensek jobban motiváltak arra, hogy az elvégzett munkájukkal elégedett legyen a megbízójuk, hiszen akkor kaphatnak újabb megbízást, vagy akkor ajánlják őt jó szívvel másoknak.

Sajnos az asszisztens szóból sokan arra következtetnek még most is, hogy egy virtuális asszisztens olyan, mint egy adminisztrátor, és így csak olyan típusú feladatokat lehet rá bízni. Pedig jócskán vannak közöttünk a maguk területén szakértő kollégák, korábbi közép vagy felsővezetők is, mint te is Adrienn. :)

Van meghatározott terület, vállalati nagyság, szolgáltatás, akiknek a támogatását ellátod, vagy nincs ilyen jellegű specializáció?

A fő területem az üzletfejlesztési és marketing stratégiai tanácsadás. A megbízóim között van most induló kisvállalkozó, de dolgozom tanácsadóként például egy multinak is. Mindegyiknek meg van a szépsége, és nagyon örülök, hogy ilyen széles ügyfélpalettával dolgozhatok.

Számomra az nagyon fontos, hogy a marketing kapcsán, főleg a kisvállalkozók elengedjék azt a gondolatot, hogy nekik kell mindenáron egyedül szembenézniük a marketinges kihívásaikkal: próbálják maguk kezelgetni a social média felületeiket, honlapot fejlesztenek, hírlevelet szerkesztenek.

Megértem, hogy az induló vállalkozók így szeretnének spórolni a költségeken. De szerintem ez nem jó út, mint ahogy könyvelni sem kezdünk megtanulni, vagy nem tesszük le a jogi egyetemet a cégalapításunkkor, a marketinget (vagy legalábbis annak egy részét) is érdemes szakemberre bízni. És erre a virtuális asszisztensek kiváló megoldást kínálnak, hiszen azt a feladatot tudja a vállalkozó kiszervezni, amiben ő maga nem mozog otthonosan. Nem szükséges időt áldoznia így az adott tudás megszerzésére, és helyette tud a vállalkozásának egyéb területeivel hatékonyan foglalkozni, miközben egy szakember elvégzi a marketinges feladatait. Azt hiszem erre mondják, hogy win-win. :)

mea_tanacsados.jpg

Termékfejlesztős és marketinges tapasztalatomból pedig engedjetek meg még egy gondolatot: ha 1 000 Ft-ot arra áldoz valaki, hogy fejlessze a termékét, szolgáltatását akkor további 1 000 Ft-ot költsön arra, hogy ennek az eredményét megmutatja a nagyvilágnak a marketing segítségével. Különben a termékfejlesztés olyan, mintha sötétben kacsintanánk valakire.

Mert nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani. ;)

Ha 1 mondatban össze kellene foglalnod. hogy miért jó egy cég számára virtuális asszisztenst szerződtetni, mi lenne az?

Hiszem azt, hogy a következő években azok a vállalkozók, cégek tudnak sikeresek lenni, akik kiemelkedő szaktudással és motiváltsággal rendelkező szakemberekkel dolgoznak együtt, és a jelenlegi piaci környezetet elnézve ennek az egyik leghatékonyabb módja a virtuális asszisztencia.

 

Nagyon szépen köszönöm az interjút!

Meával itt találkozhatsz:

www.anyatalpalo.hu

www.socialmads.hu

 

Ha kedvet kaptál a virtuális asszisztenciához, vagy Te is most döbbentél rá, hogy valójában VA vagy, akkor várunk a hazai legnagyobb VA közösségbe, a #VAM csoportba a Facebookon.

webp_net-resizeimage.png

Ha keresnél magadnak virtuális asszisztenst, vagy Te hirdetnéd virtuális asszisztensként a szolgáltatásodat, csatlakozz a legnagyobb hazai piactérhez.

va_keres-kinal.pngKiss-Márton Adrienn

VA mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualisasszisztens.blog.hu/api/trackback/id/tr6914783652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Virtuális Asszisztensek Magyarországon

Kishazánkban is gomba mód szaporodnak a virtuális asszisztensek. Blogommal a szolgáltatást szeretném bemutatni, népszerűsíteni, s hogy milyen lehetőségek rejlenek bennünk, virtuális asszisztensekben. Bízom benne, hogy a külföldi tendenciáknak megfelelően egyre több magyar vállalkozó is igénybe veszi szolgáltatásiankat, s kihasználják a virtuális vállalkozástámogatásban rejlő lehetőségeket.

Friss topikok

Címkék

10+1 előnye a home officenak télen (1) 5+1 tipp hogyan legyél virtuális asszisztens (1) adminisztráció (1) adminisztráció másodállásban (2) adminisztrátori támogatás (1) aliva (1) alvászavar (1) anyatalpaló (1) archiválás (1) assista (1) a jövő munkavállalója (1) a va-t nem a neve teszi virtuális asszisztenssé (1) beautyrobic (1) beköszönő (1) botka szilvi (1) branding (1) brandsupport (1) chatbot (1) controller virtuális asszisztens (1) controlling (1) e-asszisztens (6) első virtuális asszisztens felmérés Magyarországon (1) ewa (1) felmérés a hazai virtuális asszisztensekről (1) felmérés virtuális asszisztens (1) ferencz mónika (1) férfiak (1) férfi virtuális asszisztens (2) gördülékeny munkanap (4) halogatás (2) hamvai mariann (1) hatékony segítség (8) hogyan legyek jó virtuális asszisztens (1) hogyan legyél virtuális asszisztens (3) home office (1) interjú 2 hazai virtuális asszisztenssel (1) irodamanager (11) jövő munkavállalója virtuális asszisztens (1) karácsony (1) kintlévőségek kezelése (1) kiss-márton adrienn (6) kreatív tartalom (1) lurdy (1) magyar marketing fesztivál 2019. (1) márkaépítés (1) marketing (3) mea (1) megoldás munkaerőhiányra (1) mennyibe kerül egy virtuális asszisztens (1) mesterkurzus (1) miklovicz módszer (1) mire jó egy virtuális asszisztens (7) mit csinál egy virtuális asszisztens (11) munkaerőhiány (1) nem mindenki virtuális asszisztens (1) netasszisztens (1) nincs ügyfélszolgálat (1) nőuralom (1) nyomaszt a sok munka (1) olcsó virtuális asszisztens (1) online adminisztráció (3) online asszisztens (3) online vállalkozástámogatás (8) operatív vállalkozás támogatás (6) őrült hajtás (1) pályelhagyás (1) péter éva (1) pörzsölt móni (1) robotizáció (1) sárréti chilifarm (1) socialmads (1) storytelling (1) szalay ádám (1) szorít a határidő (1) szuperkonferencia (1) tartalomgyártás (1) tartalom készítés (1) termékfejlesztés (1) tökéletes virtuális asszisztens (7) tóth-hefler katalin (1) ügyfélszerzés virtuális asszisztensként (1) ügyfélszolgálatos (1) utazás szervezés (1) vállal (1) vállalkozás támogatás (2) va hungary (11) VA marketing (2) VA mentor (2) va mentor (12) VA piac (2) VA szolgáltatások (3) VA vs MAV (1) virtuális asszisztencia (22) virtuális asszisztens (32) virtuális asszisztensek (1) virtuális asszisztensek Magyarországon (16) virtuális asszisztensek magyarországon (12) virtuális asszisztensek társasága (2) virtuális asszisztenst keresek (3) virtuális asszisztens árak (2) virtuális asszisztens definíció (2) virtuális asszisztens feladatai (8) virtuális asszisztens felmérés (1) virtuális asszisztens képzés (1) virtuális asszisztens keres-kínál (1) virtuális asszisztens keres-kínálat (1) virtuális asszisztens kínálat (1) virtuális asszisztens közösség (2) virtuális asszisztens márkaépítés (1) virtuális asszisztens mit csinál (5) virtuális asszisztens szolgáltatás (6) virtuális asszisztens szolgáltatások (1) virtuális asszisztens vállalkozás (1) virtuális asszisztens videó interjú (1) virtuális marketing (1) webdesign (1) webshop karácsony (1) webshop manager (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása