"A virtuális asszisztens, egy gyűjtőfogalom, amit azokra a magasan képzett szakemberekre használunk, akik virtuálisan, a távolból segítenek egy-egy vállalkozásnak (vagy akár egyszerre többnek is), támogatják annak működését." Kiss-Márton Adrienn

10 tipp, hogy ismertté tedd a virtuális asszisztens szolgáltatásodat

A Virtuális Asszisztensek számára - sok vállalkozóhoz hasonlóan - a szolgáltatásuk megismertetése, a potenciális ügyfelek megszerzése okozza a legnagyobb problémát.

Mostani cikkünkhöz Molnár Barnát, webáruház marketing specialistát kértem meg, hogy markteting szemüvegen keresztül segítsen mik azok a lépések, amiket érdemes megtennie egy virtuális asszisztensnek, ha több ügyfelet szeretne.

1. NÉVJEGYKÁRTYA


Bár virtuális asszisztensként túlnyomó részt az online térben mozogsz, mégis érdemes a fizikai, kézzelfogható névjegykártya. Hisz VA-ként Te is elmész képzésekre, konferenciákra, a boltba, a gyerekért az óvodába, iskolába, stb. Soha nem tudhatod, mikor találkozol össze a potenciális ügyfeleddel.

A névjegykártyát akár már 50 db-os tételben is kérheted a legtöbb nyomdától. És már pár ezer forintból megúszhatod. 


Ne feledd, a névjegykártya cserével nem csak adsz, hanem kapsz is…;)

jeans-1302270_1920.jpg

2. KAPCSOLATI HÁLÓ - NETWORKING, VÁSÁR ÉS KIÁLLÍTÁS 


Egy nagyszerű módja annak, hogy sok emberrel megismertesd a szolgáltatásod.
Még akkor is, ha nem nem is ők ( a rendezvény résztvevői) az eredeti célpiacod. A kapcsolati hálód kiterjesztése növelheti az ázsiódat az üzleti közösségben. Nem beszélve arról, hogy a cégvezetők gyakran egymásnak ajánlanak szolgáltatásokat, szolgáltatókat. 


Érdemes részt venned kisebb nagyobb eseményeken, üzleti reggeliken vásárokon kiállításokon… Az ilyen beszélgetések nagyon hasonlítanak egy rapid randira. Nagyon rövid idő alatt kell meggyőznöd a beszélgetőparteneredet, hogy Te vagy az "Igazi". 


Ha nem vagy gyakorlott sales-es vagy tárgyaló, akkor az ilyen eseményeken tét nélkül csiszolhatod a kommunikációdat…

Nem beszélve a begyűjtött és kiadott névjegyekről. 

 

3. E-MAIL ALÁÍRÁS TUNING


Én (Barna) a céges e-mailcím híve vagyok. De mégis sok ügyfelemmel a privát e-mailcímemen kommunikálok. Nem feltétlenül baj ha nem akarmi@teoldalad.hu az e-mailcímed, de a free- és citromail tipusú levelezőket érdemes elkerülni.


A cukimuki93@ sem éppen a leg üzletiesebb e-mailcím. ;)


Vagyis lehetőség szerint legyen saját, a domainedhez tartozó e-mail címed.( Ha van weboldalad, 95% hogy e-mail is jár hozzá… )

Majdnem minden levelező enged állandó aláírást beszúrni. Használd!

Hogy mit tartalmazzon az aláírásod?

  • Nevedet,
  • logót, (ha van)
  • weboldalt,
  • social media platformjaid (üzleti) linkjeit,
  • ha nem titok akkor a telefonszámodat is. 

4. WEBOLDAL, ÜZLETI BLOG


Nem állítom, hogy nem lehet nélküle létezni, mint VA. Sőt, induláskor, mikor még nem tudod pontosan, hogy mi is lesz a szolgáltatási területed nem elengedhetetlen feltétel. Akár évekig is meglehetsz weboldal nélkül.

Hogy miért érdemes mégis, mi haszna van a weboldalnak?

Nos, egy informatív weboldallal rengeteg időt és fölösleges kört spórolhatsz meg magadnak és az ügyfeleknek is. 


- A szolgáltatásaid megfogalmazása segít az érdeklődők számára. Megválaszolja helyetted a kérdéseket, eloszlatha a kételyeket.  

- Egy közepesen jó weboldal is profibb benyomást kelt mintha csak egy Face oldalad lenne…

- Blogolási lehetőség, ahol saját szavaiddal, többféle módon, mélységében tudod bemutatni a saját szolgáltatásaidat.

5. CIKKEK MÁS WEBOLDALAKRA, KIADVÁNYOKBA


Ha igazán jól írsz, érdemes a saját csatornáidon kívül is megjelenned. Az effajta cikkeidben adj megoldási ötleteket, tippeket a célpiacod problémáira, milyen új módszereket, technológiákat ismersz, amik segítenek a problémamegoldásban, stb.  ( Ide, a virtualisasszisztens.blog.hu-ra is örömmel várjuk a vendégposztokat.)

6. ADWORDS (Új neve Google Ads)


Ehhez már szükséges a saját weboldal. A google hirdetési rendszere és a természetes keresés is hozhat új ügyfelet. Ha szeretnél ezzel az eszközzel élni, érdemes komolyabb szaktudással rendelkezned az adwords világában. ( Barnát bátran zaklasd a kérdéseiddel)


7. FACEBOOK OLDAL, FACEBOOK HIRDETÉS


Ha ismered a célpiacodat, a Face segítségével könnyen eléred őket.
A Facebook hirdetések akár sokkal olcsóbbak is lehetnek, mint az AdWords, a megfelelő beállításokkal, célzásokkal konkrétabb közönséghez juthatsz el.
A Facebookon lehetőséged van az üzleti Face oldalad és weboldalad hirdetésére egyaránt.

8) SAJÁT KAPCSOLATI HÁLÓ


Ez az, amit a legtöbben elfelejtetek használni, pedig nagyon is kézenfekvő lenne. Ha VA vagy, elég valószínű, hogy van pár iskolai végzettséged, illetve a VA-ség előtt megfordultál 1-2 munkahelyen is. Ebből következik, hogy van jópár szakmai ismerősöd is, akik segíthetnek az ügyfélszerzésben. Nem kell túlgondolni: 


Te: - „szia! régen beszéltünk! Mi újság veled? Férj/feleség gyerek? Hol dolgozol?
- Ismerős: Itt és itt…. És veled miujság?
- Eddig itt dolgoztam, de tavaly saját vállalkozásba kezdtem. Virtuális Asszisztensként csinálom ezt és ezt. Egész jól megy a dolog, de egy két ügyfél még elfér”… 
Örülök, hogy hallottam rólad, beszéljünk gyakrabban! (Ennyi)



9. GOOGLE MY BUSINESS


Add hozzá a Google My Businesshez a vállalkozásod. Így, ha valaki beírja pl. a googlebe, hogy „adminisztrátori támogatás (a város neve)” -t, akkor a Google találatként meg fogja jeleníteni a Business oldalad. (Ha e.v.-ként otthonról dolgozol, természetesen nem kell megadnod a teljes címedet, hogy megtalálják a szolgáltatásodat. Elegendő a város)

 

10. VIRTUÁLIS ASSZISZTENS KERES-KÍNÁL FB CSOPORT

 

A csoportot azért hoztam (Adrienn) létre, hogy segítsek a kereslet-kínálat egymásra találásában. Használd bátran. Kínál szolgáltatásról szóló posztodban érdemes felsorolnod, hogy

- milyen területen nyújtasz támogatást,

- milyen problémákat oldasz meg.

keres-kinal.png

 

A fentiek többsége olyan egyszerű, mindenki számára elérhető marketing eszköz, amellyel az üzeneted könnyen eljut a célpiachoz. Természetesen ennél jóval szélesebb a lehetőségek tárháza. Az eszközök változhatnak, de a marketing alaojai nem. Vagyis fontos, hogy folyamatosan figyeld melyik eszköz bizonyul hatékonynak számodra.

 

Ezen a téren, ha a figyelésben, elemzésben segítségre van szükséged, fordulj bizalommal Barnához.


Hajrá VAM!

 

VA témában, keress bátran engem.

Adrienn

VA mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualisasszisztens.blog.hu/api/trackback/id/tr7414633144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Virtuális Asszisztensek Magyarországon

Kishazánkban is gomba mód szaporodnak a virtuális asszisztensek. Blogommal a szolgáltatást szeretném bemutatni, népszerűsíteni, s hogy milyen lehetőségek rejlenek bennünk, virtuális asszisztensekben. Bízom benne, hogy a külföldi tendenciáknak megfelelően egyre több magyar vállalkozó is igénybe veszi szolgáltatásiankat, s kihasználják a virtuális vállalkozástámogatásban rejlő lehetőségeket.

Friss topikok

Címkék

10+1 előnye a home officenak télen (1) 5+1 tipp hogyan legyél virtuális asszisztens (1) adminisztráció (1) adminisztráció másodállásban (2) adminisztrátori támogatás (1) aliva (1) alvászavar (1) anyatalpaló (1) archiválás (1) assista (1) a jövő munkavállalója (1) a va-t nem a neve teszi virtuális asszisztenssé (1) beautyrobic (1) beköszönő (1) botka szilvi (1) branding (1) brandsupport (1) chatbot (1) controller virtuális asszisztens (1) controlling (1) e-asszisztens (6) első virtuális asszisztens felmérés Magyarországon (1) ewa (1) felmérés a hazai virtuális asszisztensekről (1) felmérés virtuális asszisztens (1) ferencz mónika (1) férfiak (1) férfi virtuális asszisztens (2) gördülékeny munkanap (4) halogatás (2) hamvai mariann (1) hatékony segítség (8) hogyan legyek jó virtuális asszisztens (1) hogyan legyél virtuális asszisztens (3) home office (1) interjú 2 hazai virtuális asszisztenssel (1) irodamanager (11) jövő munkavállalója virtuális asszisztens (1) karácsony (1) kintlévőségek kezelése (1) kiss-márton adrienn (6) kreatív tartalom (1) lurdy (1) magyar marketing fesztivál 2019. (1) márkaépítés (1) marketing (3) mea (1) megoldás munkaerőhiányra (1) mennyibe kerül egy virtuális asszisztens (1) mesterkurzus (1) miklovicz módszer (1) mire jó egy virtuális asszisztens (7) mit csinál egy virtuális asszisztens (11) munkaerőhiány (1) nem mindenki virtuális asszisztens (1) netasszisztens (1) nincs ügyfélszolgálat (1) nőuralom (1) nyomaszt a sok munka (1) olcsó virtuális asszisztens (1) online adminisztráció (3) online asszisztens (3) online vállalkozástámogatás (8) operatív vállalkozás támogatás (6) őrült hajtás (1) pályelhagyás (1) péter éva (1) pörzsölt móni (1) robotizáció (1) sárréti chilifarm (1) socialmads (1) storytelling (1) szalay ádám (1) szorít a határidő (1) szuperkonferencia (1) tartalomgyártás (1) tartalom készítés (1) termékfejlesztés (1) tökéletes virtuális asszisztens (7) tóth-hefler katalin (1) ügyfélszerzés virtuális asszisztensként (1) ügyfélszolgálatos (1) utazás szervezés (1) vállal (1) vállalkozás támogatás (2) va hungary (11) VA marketing (2) VA mentor (2) va mentor (12) VA piac (2) VA szolgáltatások (3) VA vs MAV (1) virtuális asszisztencia (22) virtuális asszisztens (32) virtuális asszisztensek (1) virtuális asszisztensek Magyarországon (16) virtuális asszisztensek magyarországon (12) virtuális asszisztensek társasága (2) virtuális asszisztenst keresek (3) virtuális asszisztens árak (2) virtuális asszisztens definíció (2) virtuális asszisztens feladatai (8) virtuális asszisztens felmérés (1) virtuális asszisztens képzés (1) virtuális asszisztens keres-kínál (1) virtuális asszisztens keres-kínálat (1) virtuális asszisztens kínálat (1) virtuális asszisztens közösség (2) virtuális asszisztens márkaépítés (1) virtuális asszisztens mit csinál (5) virtuális asszisztens szolgáltatás (6) virtuális asszisztens szolgáltatások (1) virtuális asszisztens vállalkozás (1) virtuális asszisztens videó interjú (1) virtuális marketing (1) webdesign (1) webshop karácsony (1) webshop manager (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása